Om meg

    AVLET MED LIDENSKAP I NORGE

Om Zooticus:


Webside: Zooticus.no

Eier og ansvarlig: Erik Myhre

Bakgrunn:


Da jeg var liten gutt fanget jeg en hoggorm i skogen og hadde i skrivebordskuffen hjemme på gutterommet - uten at mor og far visste noe om det. Da jeg var alene åpnet jeg skuffen i all hemmelighet og studerte den magiske skapningen. Fasinasjonen for ormer og andre reptiler utviklet seg videre og har siden blitt en livslang hobby og lidenskap.


Men hobbyen var ikke lett å dyrke i Norge. Jeg engasjerte meg i Norsk Herpetologisk Forening som jobbet for en oppmykning av regelverket når det gjaldt hold av reptiler. På et møte i Landbruksdepartementet i 2001 diskuterte vi muligheten for en positivliste - et utvalg egnede arter som skulle bli tillatt å holde. Så startet et krevende arbeid der vi lagde kriterier, valgte ut arter og argumenterte for hvorfor disse ville egne seg for lista. At det skulle gå 16 år før en legalisering ble en realitet, hadde vel ingen trodd på det tidspunktet.


I dag kan jeg endelig fritt leve ut hobbyen. Jeg har en reptilsamling som i hovedsak består av kongepyton i utvalgte mutasjoner, men også noen snoker og øgler fra positivlista. Jeg bestemte meg for å starte Zooticus for å kunne tilby gode varer for herptilhobbyen. Fra mitt hobbyoppdrett vil det være tilgjengellig flotte avkom som er avlet i Norge med stor lidenskap.


Jeg ser det vakre i disse dyrene og ønsker at andre også skal oppdage hvor magiske, unike og fasinerende disse dyrene er.


                                                 Erik Myhre

                             Dedikert reptilentusiast hos Zooticus