Betingelser

    AVLET MED LIDENSKAP I NORGE

Betingelser ved kjøp av levende dyr


Jeg selger dyr jeg selv har avlet fra mitt hobbyoppdrett i Norge! De har ikke vært gjennom stress i forbindelse med en importprosess, og de er ikke utsatt for smitterisiko av sykdommer og parasitter som dyr utsettes for ved opphold hos eksportører, grossister og i butikker. Jeg har selektivt utvalgte avelsdyr som gir meget flotte avkom. Årets unger er i hovedsak tilgjengelig fra september måned etter at de har kommet godt i gang og har spist minst 6 ganger.


Juvenile kornsnoker, kongesnoker og melkesnoker kan være vanskelige å kjønne, men antatt kjønn avgjøres ved popping (forsiktig massering ved haleroten får hanners hemipenis til å "poppe" fram). Kongepyton og eldre snoker "probes" i tillegg for å sikre korrekt kjønn. Du kan forvente at dyr du kjøper fra Zooticus er korrekt kjønnet. Feil kan imidlertid skje, så kjønn kan ikke garanteres. Oppdager du at dyret du har kjøpt er feilkjønnet og ønsker annet kjønn, vennligst gi beskjed innen 3 uker og jeg vil forsøke å finne nytt dyr eller gjøre om kjøpet.


Genetiske morpher er vanligvis lett å stadfeste ved utseende og med kjennskap til foreldredyrene. Når det kommer til eksemplarer med mange morpher i samme dyr og som ellers har en kompleks genetikk, fastsettes morpher etter beste evne. Kongepyton kan gi kull med atypisk mønster/farger, kull der flere hanner er fedre til samme kull, samt at de er i stand til å lagre sperm over lang tid. Oppgitt genetikk er derfor fastsatt etter beste skjønn. Kjøper må sette seg inn i de ulike morphene og problematikk knyttet til noen morpher som caramel, spider, woma, bels, champagne, albino m.fl. 


Dyrene kommer med sertifikat som bl.a. dokumenterer art, opprinnelse, genetisk bakgrunn og individuelt foto i henhold til mattilsynets krav til dokumentasjon. Det utstedes bare ett sertifikat per dyr, så ta godt vare på det. På baksiden av sertifikatet står de etiske retningslinjene ved slangehold. Ved å kjøpe dyr fra Zooticus.no forplikter du deg samtidig å følge de etiske retningslinjene. Dette gjelder også ny eier ved ev. bytte av eierskap. Sett deg godt inn i retningslinjene her før du bestiller et dyr, og sørg for å informere ny eier ved eventuelt eierskifte.


Før du bestiller dyr skal du ha satt deg grundig inn i hvordan dyret stelles. Les og studer pasningsveiledningene på lenkene, og kjøper du en kongepyton skal du ha lest artikkelen "Slik steller du en kongepytonbaby".


Kjøper av levende dyr må være minst 18 år. Er du yngre må du ha foreldre eller andre foresatte som står som ansvarlig eier og sikrer at de etiske retningslinjene følges.   


Levende dyr sendes ikke, men kan leveres på dør i henhold til kjøreplan eller hentes på Torshov i Oslo eller Brandbu. For å bestille dyr, send melding på FB eller en mail til:

                                                     kontakt@zooticus.no

I meldingen må du oppgi:

     - dyrets id

     - fullt navn, adresse og tlf. til kjøper/ny eier

     - hvor du vil hente (ev. ha dyret levert iht. kjøreplanen)

     - om du ønsker å betale til konto eller på vipps


Dyret er reservert når det er betalt. Dyret og ev. transportkostnader (190,-) må være betalt på konto/vipps senest to dager før levering. Frakt betales i nettbutikken om du også skal ha tørrvarer eller frossenmat. Du vil få en bekreftelsesmelding med betalingsopplysninger.


Dyr kan først reserveres når de er lagt ut på hjemmesiden. Jeg har ikke ventelister eller forhåndsreservasjon. Filmer og bilder av dyr på Zooticus.no sin FB-side er formidling av gleder ved hobbyen og representerer  ikke dyr som skal selges eller kan reserveres. Priser fastsettes først når de legges ut på hjemmesiden og kan være individuelt satt og forandre seg gjennom sessongen. 


Jeg forbeholder meg retten til å selge dyr kun til personer jeg ønsker å selge til og som jeg mener kan gi dyret et godt hjem.


                                                                                           Erik Myhre

                                                                                   Dedikert reptilentusiast